Blog

Blog

Het wordt nog wel wat

Vanmiddag ontmoet ik een bewoner in de deuropening van haar kamer. Ik zie dat haar deur geschuurd is en kijk met een snelle blik de gang in.

okt 25, 2023

Mooi werk

Het is druk op de gang rond een uur of vier deze middag. Ik heb de kamerdeur openstaan en hoor en zie mensen voorbij lopen die klaar zijn met werken…

sep 28, 2023

Anders

Als ik de locatie binnenloop hoor ik veel reuring. In de anders redelijk rustige woonkamer hoor ik veel stemmen.

jul 23, 2023

Van het padje

Iedereen is wel eens van de gebaande paden geweken. Heeft wel eens buiten de lijntjes gekleurd, of out of his comfort zone gestapt.

mei 12, 2023

Onder de indruk

Ik ben in Deurne in een winkel met heerlijke artikelen. Een aanrader om inkopen te doen en indruk te maken met een zelf samengestelde borrelplank of tapas gerechten.

apr 13, 2023

Broodje kroket

We zijn in een uitnodigend wijkhuis in Helmond. De koffie staat klaar als ik binnenstap en de procesbegeleider van de dag is, met een jazzy achtergrond muziekje…

mrt 23, 2023

Rust

De stilte overvalt me. Ik had wel verwacht dat het rustig zou zijn om 5.00 uur als ik binnenstap, maar zoveel stilte had ik niet verwacht. 

mrt 20, 2023

Hogedrukpan-plan

Binnen 3 kwartier met 14 mensen tijdens een toolbox sessie met ontbijt een plan gemaakt voor een bedrijfsuitje.

mrt 07, 2023

Klik klak….

Klinken mijn hakken op de vloer van de gang. Ik ben op weg naar mijn werkkamer en passeer een vrouw in een scootmobiel.

mrt 02, 2023

Warm

Ik ben op een afdeling waar mensen mensen met dementie wonen. Het is nog redelijk vroeg; 8.00 uur en er heerst rust. Niet omdat er nog geen mensen ontwaakt zijn.

feb 22, 2023

Fris en fruitig (deel 2)

Al fietsend naar mijn werk deze ochtend, ontdekte ik dat mijn verhaal van vorige week nog niet klaar is. Vandaar deel 2.

feb 06, 2023

Fris en fruitig (deel 1)

Stap ik op mijn fiets naar huis. Inmiddels is het licht geworden en is de temperatuur iets gestegen. De wind is koud, maar voelt prettig op mijn warme wangen.

feb 03, 2023

Afspraken

‘Dat heb ik afgesproken met mijn vorige manager’. ‘Daarover zijn vorig jaar afspraken gemaakt’. ‘Jouw voorganger(s) vond(en)dat altijd oké’. ‘Ik heb daarover wel eens gesproken met mijn voormalig leidinggevende’.

nov 23, 2022

Groeten is gratis

‘Groeten jullie mensen die je niet kent?’ Dat was niet direct een gewoonte van hen. We zochten naar verschillende verklaringen waarom mensen geen wedergroet geven.

okt 04, 2021

Ik mis de sprankeling in je ogen

De pijn mocht er zijn. Zonder oordeel en zonder meteen opgelost te worden. Daar is het nog te vroeg voor. Juist de letterlijke ‘afstand’ die er was droeg volgens mij bij aan rust en ruimte die nodig was. Er was veiligheid voor iedereen.

jan 29, 2021

Oorverdovende stilte

Tot het moment dat we onze adem even inhielden en een volledige stilte hoorden. Dat moment was overweldigend. Het bestaat echt!!! Alleen mijn ademhaling was het bewijs dat er niets mis was met mijn gehoor.

sep 08, 2020

Wat is jouw gekste bijnaam?

Maar de liefste variant vind ik echter nog steeds Liesje of Lieske. Die komt vandaag de dag nog wel eens voorbij en die koester ik. De gebruikers van die naam weten wel waarom…

jul 14, 2020

Dat doe ik morgen wel...

Van de week scrolde ik door de foto’s op mijn telefoon. Ik was verrast door de vele plaatjes die zoveel herinneringen opriepen. Leuk om te doen en even stil te staan bij wat er allemaal gebeurd is.

jun 16, 2020

Vrijheid

Haar woorden ontroerden me. Een autoritje en drie kleine boodschappen gaven haar naast het gevoel van vrijheid ook zoveel energie en vertrouwen. Pak die vrijheid lieve mam.

mei 20, 2020

Guilty pleasure

De stem van de dame uit de app haalde me uit dit guilty pleasure momentje en ik maakte me glimlachend weer klaar voor de volgende oefening.

mrt 19, 2020

Open deur

Het klinkt als een open deur. En dat gegeven voelt prima voor mij. Ik heb een rotsvast vertrouwen in deuren die open gaan…

feb 27, 2020

Veranderen kan moeilijk zijn

In de kerstvakantie bestonden mijn dagen vooral uit niet al te veel moeten. Geen wekker die aangeeft dat ik moest opstaan. Heerlijk!!

feb 17, 2020

My 30 seconds of fame

Het is zondagochtend, ik ben in theater het Speelhuis in Helmond. Terwijl ik plaats neem in de zaal met een kopje koffie kijk ik naar de bedrijvigheid om mij heen. Het wachten is begonnen…

dec 24, 2019

De speeltuin van Gerard

Sinds ons trouwen hebben Ivo en ik een hond gehad. Micky was de eerste. We kregen hem destijds van een collega van Ivo. Micky was dol op apporteren met de bal.

nov 17, 2019

Mijn verborgen talent

Dat is het thema wat jullie kozen voor mijn volgende blog. Daar heb ik wel even over na moeten denken. Want heb ik dat? Een verborgen talent? Terwijl ik begin te schrijven weet ik het zeker… Natuurlijk heb ik dat! Ik heb het alleen zelf ook nog niet ontdekt. Het is waarschijnlijk ver weg verbogen en komt pas tevoorschijn als de tijd er rijp voor is.

okt 18, 2019

De kapper!

Mijn verhalen gaan vaak over veranderingen. Zo ook vandaag. Ik realiseerde me dat er een plek is waar veel mensen regelmatig komen en waar verandering eigenlijk altijd centraal staat.

sep 25, 2019