Blog 2023-04-13 Onder de indruk

Onder de indruk

Gepubliceerd op apr 13, 2023

Ik ben in Deurne in een winkel met heerlijke artikelen. Een aanrader om inkopen te doen en indruk te maken met een zelf samengestelde borrelplank of tapas gerechten. Ik doe mijn inkopen met hulp van een zeer vriendelijke en vooral geduldige medewerker. Ze beantwoord al mijn vragen en weegt zorgvuldig de hoeveelheden af die ik bestel. Naast haar werken er in de relatief kleine winkel minimaal vijftien andere collega’s. Allemaal gedreven en druk bezig om klanten te voorzien van advies en vooral heerlijke voedingsmiddelen. Ik zie en groet een kleindochter van een cliënt die verblijft binnen de Zorgboog. Ze is druk bezig, maar we praten een kort moment over de balie heen over wat ditjes en datjes.

Ik vervolg mijn route langs de kazen, olijven en brood. Ook daar ben ik in opperste concentratie om de juiste combinaties te leggen voor de plank die ik in gedachten heb. Als ik bij de verse salades ben en al enkele ervan in mijn mandje heb gelegd, staat de kleindochter plots naast me.

“Ik wilde alleen even zeggen dat ik het zo fijn vind dat er zoveel activiteiten met opa worden ondernomen!” Ze glimlacht erbij. “Hij doet aan zoveel mee en dat is voor ons erg fijn om te zien en te weten. We hadden dit niet verwacht en we zien dat het hem goed doet en ons ook!” vervolgd zij haar ervaring. Ik ben een beetje verrast omdat ik deze uiting van tevredenheid niet verwacht had na ons korte praatje. Ze nam echter de tijd om in alle drukte naar me toe te komen het dit te vertellen. Ik was onder de indruk. Over het compliment, maar bovenal om het feit dat ze het belangrijk vond om het me te vertellen op dat moment. Ik dank haar hartelijk voor het compliment en geef het morgen door aan het betreffende team. Een mooie opsteker die ik graag deel.