Blog 2019-10-18 Mijn verborgen talent

Mijn verborgen talent

Gepubliceerd op okt 18, 2019

Dat is het thema wat jullie kozen voor mijn volgende blog. Daar heb ik wel even over na moeten denken. Want heb ik dat? Een verborgen talent? Terwijl ik begin te schrijven weet ik het zeker… Natuurlijk heb ik dat! Ik heb het alleen zelf ook nog niet ontdekt. Het is waarschijnlijk ver weg verbogen en komt pas tevoorschijn als de tijd er rijp voor is.

Tot die tijd geeft het mij alle kans om te dromen van mijn eventuele verborgen talenten. Misschien ben ik wel een gigantisch goeie schaakspeler met een mega strategisch inzicht. Of bezit ik de kunst van meesterlijk schilderen. En als ik mijn best doe, zou het zomaar kunnen dat mijn talent als pianospeler wakker wordt… Ik weet het niet, want ik heb nooit echt geprobeerd om het te ontdekken. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Alleen wordt mijn verborgen talent door erover te fantaseren niet zichtbaar vrees ik.

De enige manier om te ontdekken of ik een verborgen talent heb is door ‘te doen’. Als ik nooit een toets van een piano aanraak, ga ik er echt niet achter komen of er in mij een concertpianist verscholen zit. Maar wil ik dat….concertpianist zijn en heel erg goed zijn in het pianospel? Nee….eerlijk gezegd niet. Dat wil ik niet. Ik wil luisteren naar muziek en af en toe zelfs mijn, inmiddels niet meer verborgen, zangtalent laten horen. Ik heb niet de behoefte om te ontdekken of ik daarbij ook nog eens goed kan pianospelen. Het lijkt me wel leuk, maar daar blijft het dan ook bij. Datzelfde geldt voor schaken, schilderen, viool spelen, macrameeën en ga zo maar door.

Ik wil vooral de dingen doen die ik leuk vind en waar ik blij van word. Dat laatste is sinds het oprichten van InitiatiefRijk mijn persoonlijke missie; dingen doen waar ik blij van word. En dat lukt me aardig. Ik daag mezelf daarbij continue uit. Stap uit mijn comfortzone, struikel of val en ik sta weer op en ga door. Door de verschillende opdrachten als interim- en projectmanager moet ik vaak de pioniersrol nemen. Ontdekken en nieuwe wegen inslaan. Nieuwe mensen leren kennen en me bewegen in onbekende omgevingen. Trainingen en workshops geven die mensen zelf in beweging zetten. En jeej..wat word ik blij van dat alles. Natuurlijk snak ik soms wel eens naar meer structuur en geëffende paden. En tegelijkertijd weet ik ook als die er zijn, dan raak ik snel verveeld. Vind ik saai. Misschien is dat wel mijn verborgen talent: ‘onbekende dingen, die me leuk lijken, goed doen’.