Blog

Groeten is gratis

‘Groeten jullie mensen die je niet kent?’ Dat was niet direct een gewoonte van hen. We zochten naar verschillende verklaringen waarom mensen geen wedergroet geven.

Lees verder

Ik mis de sprankeling in je ogen

De pijn mocht er zijn. Zonder oordeel en zonder meteen opgelost te worden. Daar is het nog te vroeg voor. Juist de letterlijke ‘afstand’ die er was droeg volgens mij bij aan rust en ruimte die nodig was. Er was veiligheid voor iedereen.

Lees verder

Oorverdovende stilte

Tot het moment dat we onze adem even inhielden en een volledige stilte hoorden. Dat moment was overweldigend. Het bestaat echt!!! Alleen mijn ademhaling was het bewijs dat er niets mis was met mijn gehoor.

Lees verder

Wat is jouw gekste bijnaam?

Maar de liefste variant vind ik echter nog steeds Liesje of Lieske. Die komt vandaag de dag nog wel eens voorbij en die koester ik. De gebruikers van die naam weten wel waarom….

Lees verder

Dat doe ik morgen wel...

Van de week scrolde ik door de foto’s op mijn telefoon. Ik was verrast door de vele plaatjes die zoveel herinneringen opriepen. Leuk om te doen en even stil te staan bij wat er allemaal gebeurd is.

Lees verder

Vrijheid

Haar woorden ontroerden me. Een autoritje en drie kleine boodschappen gaven haar naast het gevoel van vrijheid ook zoveel energie en vertrouwen. Pak die vrijheid lieve mam.

Lees verder

Guilty pleasure

De stem van de dame uit de app haalde me uit dit guilty pleasure momentje en ik maakte me glimlachend weer klaar voor de volgende oefening.

Lees verder

Open deur...

Het klinkt als een open deur. En dat gegeven voelt prima voor mij. Ik heb een rotsvast vertrouwen in deuren die open gaan…

Lees verder

Veranderen kan moeilijk zijn

In de kerstvakantie bestonden mijn dagen vooral uit niet al te veel moeten. Geen wekker die aangeeft dat ik moest opstaan. Heerlijk!!

Lees verder

My 30 seconds of fame

Het is zondagochtend, ik ben in theater het Speelhuis in Helmond. Terwijl ik plaats neem in de zaal met een kopje koffie kijk ik naar de bedrijvigheid om mij heen. Het wachten is begonnen......

Lees verder

De speeltuin van Gerard

Sinds ons trouwen hebben Ivo en ik een hond gehad. Micky was de eerste. We kregen hem destijds van een collega van Ivo. Micky was dol op apporteren met de bal.

Lees verder

Mijn verborgen talent

Dat is het thema wat jullie kozen voor mijn volgende blog. Daar heb ik wel even over na moeten denken. Want heb ik dat? Een verborgen talent? Terwijl ik begin te schrijven weet ik het zeker… Natuurlijk heb ik dat! Ik heb het alleen zelf ook nog niet ontdekt. Het is waarschijnlijk ver weg verbogen en komt pas tevoorschijn als de tijd er rijp voor is.

Lees verder

De kapper!

Mijn verhalen gaan vaak over veranderingen. Zo ook vandaag. Ik realiseerde me dat er een plek is waar veel mensen regelmatig komen en waar verandering eigenlijk altijd centraal staat.

Lees verder